Saturday, October 26, 2013

Tahavaate peegel vol.2

Olin oma veteranist Avensise just pöördesse ajanud ja kohalt karanud. Hommikuti on linna lähedal Viljandi mnt-l pime ja kõle, kuniks algavad uusasundused. Ilge pasaga raius nn Hansaplanti suunduvast ja UUesalu vahest välja mingi must nool, ilma igasuguste pidurite suundade jms liigsega. Ramaki peateele ja meie siht on Püha Edgarianuse Tallinn. Lasin kangelastest kerge peenega siiski mööda, sest perse tundis ,et minu väikene televiisor tagavaate peeglis näitab täna üsna kaasakiskuvat neuroerootilist thrillerit. Side minu aju ja pepu vahel ei vedanud ka seekord mind alt... tunded ja nägemus olid sheerimist väärt.
Musta noole roolis oli pisut juba ajahambast ja elus enesest puretud daam, kes juhendas kõrvalistmel olevat last, kuidas olla ja elus edasi minna. Mutil oli oma aken pilukil ja hambus suitsev sigarett nagu parimates " Madrus tahab keppi" sadamabaarides on deformeerunud aluspesuga profidel. Lapsel oli selles suitsuvines ainukene kindel ja selge asi telefon, kes temaga tol füüsiliselt raskel hetkel koos oli. Möödusid pikad 5 minutit. Jõudsime üsna venivas rongis vasakul Reola tanklani, mutt paugutas teise suitsu ette , endal pea tantsis lambaadaat ja esikäpakesed trummeldasid barankat. Püha tutt ja tuulerõuged nagu sõber Casb ütleb, mutt pani ahelas 3da suitsu ette. Eemalt paistis,et mantlipärijal on juba nikotiinist silmad kollased , kuid inimene harjub kõigega, isegi poomisega... kooli alguseni oli jäänud 17 minutit ja ilmselt oleks isegi Stirlitz hauas ringi keeranud ja lugenud oma 17 kevadist hetke labiilseks insomniaks.
Vahpeal hakkas lähenema Järve raudtee ülesõit, enne mida oli õrn ummik. Musta noole karm, aga õiglane emajuht lasi rivitult 4da nikotiinipulga. Mina isiklikult oleks sellise taseme juures tahtnud näha suust välja lastud Olümpia rõngaid, kust ülejänudd suits läbi puhutakse.
Mina oma De Javu-d ei näinudki, must nool koos lapsega kargas üle Järve ülesõidu nagu haavatud loom ja korraks olime me veel kõrvuti Sparta kandis, kus proua oli asunud riidlema autoraadioga nii, et esiklaas oli tatipritsmetest täpiline nagu Pipi pale Astrid Lindgreni raamatus. Äkki jõuluvana toob talle E-sigareti ja siis hoiab juba Jumal sellel akud täis või muidu... sügis 2013

No comments:

Post a Comment